1
A FIT5 Tetőtől Talpig Torna Edzésterv egy 54 lépésből álló összefüggő gyakorlatsor. Rendszeres gyakorlásával mindig friss és élettel teli izmaid és ízületeid lesznek, ezáltal a testedben lévő életenergia szabadon fog áramolni. A test szabad energiaáramlása elengedhetetlen, bármi is legyen a fő edzésed: zsírégetés, testépítés, kardio edzés, jógázás, vagy bármi más.
2
A FIT5 Reggeli Torna Edzésterv felébreszti a testedet, felfrissíti a testrészeidet, hogy könnyedén és energikusan induljon a napod és jól érzed magad a bőrödben. A reggeli torna gyakorlatok egyszerűek, egymásra épülnek és néhány perc alatt elvégezhetőek. Legyél minden reggel friss és üde!
3
A FIT5 Bemelegítő Gyakorlatok Edzésterv előkészíti a testedet az edzésedhez, segít a sérülések megelőzésében. A bemelegítés a biztonságos edzés alapja, megnöveli az izmok vérellátását és hőmérsékletét, serkenti a szívműködést, a vérkeringést és a légzést. Javítja az ideg-izom koordinációt, növeli az ízületek mozgásterjedelmét, így könnyebb lesz szabályosan végrehajtani a gyakorlatokat.
1
A FIT5 Zsírégető Torna hatékony és izgalmas fogyasztó edzést biztosít neked. A fogyás és a zsírégetés akkor hatásos, ha minél több izomcsoportod dolgozik a zsírégető pulzusszámon. Ez a speciális aerobik jellegű torna változatos és érdekes gyakorlatokat tartalmaz, melyek egy komplett edzést alkotnak az egész tested számára.
2
A FIT5 Zsírégető Kombinált Torna Edzésterv zsírégető és izomerősítő gyakorlatokat kombinál, hogy egyszerre add le a felesleges súlytöbbletet és formáld az elsatnyult izmokat. A különböző típusú gyakorlatok intenzíven váltják egymást, garantált, hogy kellemesen el fogsz fáradni mindig, amikor végig csinálnod ezt az edzést.
3
A FIT5 Zsírégető Sportok Edzésterv segít Neked, hogy megismerj minden olyan sportolási tevékenységet, amelyek a fogyás és a testsúlycsökkentés szórakoztató módszerei. Szórakozás közben automatikusan fogod edzeni az izmaidat, felgyorsítani az anyagcserédet és leadni a felesleges kilókat, amelyek eddig lelassítottak.
1
A FIT5 Has és Gerinc Edzésterv ajánlott mindenféle sport vagy mozgás kiegészítéséhez. A törzs izmainak edzése erős hátizmokat és erős hasizmokat eredményez. Ezek az egyszerű gyakorlatok a kockás has alapjai. Az erős derék biztosítja, hogy ne gyötörjön több derékfájás, lumbágó vagy idegbecsípődés.
2
A FIT5 Csípő és Fenék Edzésterv a farizmok és a csípő körüli izmok kombinált és teljes körű edzése. A fenék gyakorlatok végzése már önmagában is kellemes felfrissülést jelent, a rendszeres gyakorlás pedig tartós karcsúságot és formás hátsót eredményez.
3
A FIT5 Testtartás Javító Edzésterv gyakorlatai laza és könnyed testtartást eredményeznek. Sikeresen el fogod tüntetni a gerincferdülést, a felsőtest gyengeségét, a hátfájásokat, a váll és a gerincoszlop deformációit. A helyes testtartás nemcsak széppé varázsol, de az emésztési és légzési problémákat is megelőzi.
1
A FIT5 Alap Izomerősítés Edzésterv általános otthon végezhető erősítő gyakorlatokat tartalmaz. Az alap izomfejlesztés minden korosztálynak ajánlott, a megfelelő alap izomzat mindenféle sporthoz szükséges. A test korrekt izom-zsír aránya a helyes anyagcsere alapja.
2
A FIT5 Kézisúlyzós Edzés Edzésterv az egyik legegyszerűbb fitnesz eszközt, a kézisúlyzót használja. Hihetetlen, hogy egy pár kézisúlyzóval milyen sokféle gyakorlatot tudsz elvégezni! Minden izomcsoportod át lesz mozgatva, biztosítva ezzel egy komplett alap testépítést.
3
A FIT5 Stretching Nyújtások Edzésterv pontosan bemutatja neked, hogyan végezd eredményesen a stretching gyakorlatokat. Az izometriás feszítés felmelegíti, a koncentrált lazítás ellazítja, a mechanikus nyújtás pedig nyújtja az izmaidat. A szakaszok egymás utáni alkalmazásával az izmaid erősebbek és lazábbak lesznek.
4
A FIT5 Konditerem Edzésterv megtanítja Neked, hogy melyik izomcsoportodat milyen gyakorlattal képezd és hogyan végezd a gyakorlatokat, hogy a lehető legjobb eredményeket érd el az edzőteremben. Könnyen megtanulod, melyek a legjobb comb, fenék, hát, mellizom, váll, vádli, bicepsz, tricepsz, alkar, hasizom és nyak gyakorlatok és tanácsok.
5
Ha heti két napod van eljárni a konditerembe, akkor használd ezt a kétnapos edzéstervet.
6
Ha heti három napod van eljárni a konditerembe, akkor használd ezt a háromnapos edzéstervet.
7
Ha heti négy napod van eljárni a konditerembe, akkor használd ezt a négynapos edzéstervet.
8
Fekvőtámasz edzésterv
A felsőtest edzésének kitűnő módja egy hatékony fekvőtámasz edzésterv végzése. A fekvőtámasz főként a mellizmot, a tricepszet és a vállizmokat edzi. A fekvőtámasz edzés végezhető normál módon, térdelve, súlyokkal vagy emelt lábakkal.
1
A FIT5 Ritmus Fejlesztése Edzésterv segít neked, hogy jó mozgáskoordinációd legyen, a karok és a lábak mozgását optimálisan kombináld. A tested ütemre történő irányítása gazdaságosabb és célzottabb mozgást eredményez. A jó ritmusérzék fontos alapja a labdasportoknak, az atlétikának vagy a táncoknak.
2
A FIT5 Egyensúly Fejlesztése Edzésterv egyaránt ajánlott gyerekkorban és időskorban is. A jó térérzékelés segíti a bonyolultabb mozgások biztonságos elvégzését és a váratlan sérülések elkerülését. Az egyensúlyérzék fejlesztése növeli a koncentrációs képesség hatásfokát is.
3
A FIT5 Hajlékonyság Fejlesztése Edzésterv laza izmokat, rugalmas ínszalagokat és stabil ízületeket eredményez. A hajlékonyság és a rugalmasság képessége minden sport elengedhetetlen kelléke. A mindennapi életben is nagy hasznát veszi az ember a hajlékonyságnak. A könnyed, kecses mozgás a belső lazaságot is bizonyítja.
4
FIT5 Akrobatika Fejlesztés Edzésterv
A FIT5 Akrobatika Fejlesztése Edzésterv az egész testet megdolgoztatja. Az összetett gyakorlatok erősítik az izmokat, edzik a szív- és érrendszert, és a felesleges zsírt is elégetik. Ezenkívül az akrobatikus gyakorlatok végzése nagyon divatos és szórakoztató látványosság.
1
FIT5 Teljes Tüdőlégzés Edzésterv
A FIT5 Teljes Tüdőlégzés Edzésterv a lehető legegyszerűbb módon tanít meg, hogyan használd optimálisan a teljes tüdődet. A jó légzéstechnika minden sportban jobb eredményeket hoz. Kevesen tudják, de a teljes tüdőlégzés a sikeres testépítés és a hatékony zsírégetés alapvető feltétele.
2
A FIT5 Speciális Légzéstechnikák Edzésterv a teljes tüdőlégzésre épül. A légzési szakaszok változtatása frissítő, gyógyító, erősítő és tisztító hatással van nemcsak a légutakra és az egész szervezetedre, de a szellemi teljesítőképességedre is. A légzőgyakorlatok feltöltenek energiával és fiatalítják az egész lényedet.
1
A FIT5 Kardio Aerobik Edzésterv magas intenzitáson végzett kardio gyakorlatokat tartalmaz. A szív dinamikus edzése által a szív- és érrendszer felfrissül, és a vérnyomászavarok gyorsan megszűnnek. Végeredményben az alap pulzusszámod is lecsökken, azaz a szíved könnyebben és egyenletesebben fogja szolgálni az egészségedet.
2
A FIT5 Kardio Tempó Aerobik haladóknak ajánlott, akik szeretik feszegetni a teljesítőképességük határait. A szuper intenzív gyakorlatok a maximális pulzusszámra vezetik fel a szívedet, ami ugye úgy számolható ki, hogy a 220-ból kivonod az életkorodat. Kemény edzés, igazi sportteljesítmény!
3
Futás edzésterv
A futás kiváló zsírégető és állóképességfejlesztő tevékenység. De mi a helyes futótechnika, ami nem terheli a térd és a csípő ízületeit? Hogyan kell lélegezni futás közben? Mi a holtpont érzés és mit kezdj vele? Hogyan növeld a futóteljesítményedet?
1
A FIT5 Jógagyakorlatok Edzésterv egyszerű jógapózokat sorol fel, melyek számos gerincprobléma, érrendszeri betegség és emésztési probléma ellenszerei. A teljes tüdőlégzéssel összekapcsolt jógagyakorlatok a tested és a lelked külső-belső egyensúlyának kialakulásához vezetnek. A jógázás megerősít, felfrissít és megfiatalít!
2
A FIT5 Meditációs Gyakorlatok végzése által a testedet nyugalmi pózokba helyezed, ezáltal a testedet érő külső és a testedben lévő belső energiák egyensúlyba kerülnek. A testi harmóniát átveszi a lelked is, ezáltal teljesen lenyugszol, kikapcsolsz, mintha egy másik, örömteli világba csöppennél.
1
A FIT5 Asztma Elleni Edzésterv olyan speciális testgyakorlatokat és légzőgyakorlatokat tanít meg neked, melyek rendszeres végzése megerősíti a mellkas izmait és a tüdőket. Ezzel a módszerrel az asztma súlyosbodása megelőzhető, az asztma rohamok gyakorisága csökkenthető, végeredményben a tüdő allergikus állapota gyógyítható.
2
A FIT5 Lúdtalp Elleni Edzésterv olyan speciális gyakorlatokat sorol fel, amelyek hatékonyan nyújtják és erősítik a talp izmait, a vádlikat és a lábizmokat. Az edzésterv segítségével a lúdtalp és a bokasüllyedés sikeresen korrigálható és megelőzhető.
3
A FIT5 Érzékszervek Frissítése Edzésterv segítségével megtanulod az érzékszervek erősítését és öngyógyítását szolgáló speciális gyakorlatokat. A modern korban minden érzékszervünk fokozottan van igénybe véve, és a túlzott használat nagyon káros. Az érzékszerv gyakorlatokkal a szemed felfrissül, az orrod kitisztul, a fülzúgás megszűnik és a nyelved is meg lesz tornáztatva.
4
A FIT5 Szemizmok és Látásjavítás Edzésterv speciális testgyakorlatokat és teljes körű szemtornát tartalmaz. A mai számítógépes és televíziós világban a szemek óriási terhelést kapnak. Ezzel az edzéstervvel a szemizmokat egyszerre fogod ellazítani és megerősíteni, a látásod javulni fog, a szem fáradtsága megszűnik.
1
A FIT5 Teljes Test Relaxáció Edzéstervre minden embernek szüksége van! Önmaguktól csak nagyon kevesen képesek a test teljes ellazítására. Állandó feszültség vesz körül minket, mely a test merevségét, izomgörcsöket és az életenergia akadályozását okozza. Csatlakozz hozzánk és tanuld meg, hogyan lazulj el, töltődj fel, fiatalodj meg – hidd el, sikerülni fog!
2
A FIT5 PC-izom Erősítése Intimtorna Edzésterv egy intimtorna gyakorlatsor. Elsődleges célja a test energiával való feltöltése és öngyógyítása. A gyakorlatok velejárója a szexuális energia növekedése, a libidó fokozódása és a nemi szervek izmainak erősödése, amely a vizelettartási problémák megoldása is.
3
A FIT5 Teljes Test Önmasszázs lényege, hogy szisztematikusan átgyúrd a saját izmaidat, felpezsdítve ezzel a vérkeringésüket és felszabadítsd a belső energiád esetleges blokkjait. Az önmasszázs garantáltan felfrissíti a testedet, miközben élvezed az egész folyamatot.
1
Miért kiemelten fontos a motiváció? Hogyan motiváld magad, hogy rendszeres legyen az edzésed? Milyen célokat tűzz ki az edzéstervben? Hogyan érd el könnyen az edzéscéljaidat? Mikor és milyen eredményekre számíthatsz?
2
Melyek az edzéstervezés lépései? Hogyan alakítsd ki a hatékony és egyszerű edzés rutinját az életedben? Mire figyelj az állapotelemzésnél? Melyik a legjobb szintfelmérő teszt? Melyek a könnyen elérhető célok?
3
Hogyan tervezd meg a saját, személyre szabott edzésnaplódat? Mi a hatásos, rendszeres, fokozatos, sokoldalú edzésnapló titka? Mire ügyelj kifejezetten, amikor az edzéstervedet akarod összeállítani?
4
Melyek az edzés intenzitás fokozatai? Mi a helyes intenzitás edzés közben? Hogyan ismerd fel a túledzettség jelenségét? Mi a pulzus, mi a maximális pulzus? Hogyan függ össze a pulzusszám és az edzéscél?
5
Melyek az edzés ideális körülményei? Kivel ajánlott edzeni? Mibe öltözz edzés közben, hogyan válaszd ki a legjobb ruházatot? Mi a legjobb helyszín az edzéshez? Mikor mire ügyelj, ha edzést tervezel?
1
Alkar Gyakorlatok Konditeremben
2
Bicepsz Gyakorlatok Konditeremben
3
Comb Gyakorlatok Konditeremben
4
Far és csípő Gyakorlatok Konditeremben
5
Hasizom Gyakorlatok Konditeremben
6
Hátizom Gyakorlatok Konditeremben
7
Mellizom Gyakorlatok Konditeremben
8
Nyak Gyakorlatok Konditeremben
9
Tricepsz Gyakorlatok Konditeremben
10
Vádli Gyakorlatok Konditeremben
11
Váll Gyakorlatok Konditeremben
1
A testépítés velejárója, hogy az alkar izmai automatikusan fejlődnek a súlyzók állandó fogása miatt. De vannak külön alkar gyakorlatok, amelyekkel tovább lehet fokozni az eredményt.
2
A bicepsz mérete és formája azonnal elárulja, hogy a tulajdonosa jár-e konditerembe. A bicepsz gyakorlatok irányulhatnak az izomtömeg növelésére, a bicepsz első és oldalsó izmára.
3
A combizmok testünk legnagyobb izmai. Mind zsírégetéshez, mind az állóképesség fejlesztéséhez fontos, hogy a comb gyakorlatok keményen megdolgoztassák a lábakat.
4
Minden ember, főleg a hölgyek, formás fenékről álmodik. A farizmok edzése fenék gyakorlatokkal és a csípő edzése lábemelésekkel biztosan meghozza a kívánt eredményt.
5
Kockás has, lapos has, szexi has: erre vágyik mindenki. Az edzett hasizmok nemcsak szépek, de az összes hasi szervünket is segítik. A hasizom gyakorlatok kombinálása gyors és tartós hatással jár.
6
Hátizmainknak igen fontos szerepük van a helyes testartásban. Ha erősek a hátizmok, akkor nincsen görcs, hátfájás, derékfájás. A hát gyakorlatok igen sok variációban végezhetőek.
7
A nagy mellizmok az erős felsőtest alapjai, nemcsak szépek, hanem a szép testtartást is fokozzák. Ezenkívül a mellkas izmainak megfelelő erőnlétét is biztosítják a mellizom gyakorlatok.
8
A nyakunkat csak a téli hidegben takarjuk el, egyébként mindig látszik rajta, ha valaki rendszeresen sportol. A nyak gyakorlatok erősítik és nyújtják az izmokat, így lesznek esztétikusak.
9
Ha valaki vastagabb karokat akar, akkor a legegyszerűbb, ha a tricpesz izmait edzi keményen. A tricepsz gyakorlatok a tricepsz mindhárom részét kiválóan növelik és formálják.
10
A szálkás vádli a sportolóké: szoknyát vagy rövidnadrágot viselve azonnal kitűnik az átlagos lapos lábszárak közül. A vádli gyakorlatok hatására a vádli izmok szálkásodnak és formásodnak.
11
A kidolgozott vállizmok szélesebb váll és felsőtest látszatát keltik. Az egykezes és kétkezes váll gyakorlatok formálják és növelik a váll elülső, oldalsó és hátsó részét egyaránt.
1
Edzésterv az összes izomcsoportra? Edzés fitnesz eszközökkel? Edzés otthon, a konditeremben, a természetben? Izomfejlesztés, aerobik edzés, stretching nyújtások? És hogyan lehet edzeni az érzékszerveket, a tüdőt és a nemi szerveket?
2
Miért az edzés alapja a tökéletes tüdőlégzés elsajátítása? Hogyan erősíthetők meg a tüdő izmai? Hogyan töltsd fel magad energiával a jógalégzés gyakorlatokkal? Melyek a légzőgyakorlatok alapszabályai?
3
Szív edzése
Szív edzése
4
Szemizmok edzése
Szemizmok edzése
5
Gerinc edzése
Gerinc edzése
6
Talpak edzése
Talpak edzése
7
Hogyan növeld a szexuális teljesítményedet és érzékenységedet az intimtorna segítségével? Mi a PC-izom és miért szükséges edzeni? Melyek az erős PC izom előnyei? Milyen intim torna gyakorlatokat végezz?
8
Érzékszervek edzése
Te használod a tested öngyógyító képességét? Az érzékszervek erősítését és öngyógyítását helyezd bele a napi rutinodba. Az eredmény: megszűnik a fülzúgás, a látásromlás, az orrfolyás.
9
Önmasszázs
Önmasszázs
1
Az evezés az izomtömeg 80 százalékát megdolgoztatja. Az evező gyakorlatok kiváló zsírégetőek, növelik és erősítik az izmokat. Az evezőpadon végzett edzés formálja a lábizmokat, a vállizmokat és a hátizmokat.
2
A szobakerékpár edzés előnyös, ha odakint rossz az idő, vagy ha nincs elég helyed otthon, vagy nincs lehetőséged kint biciklizni. A szobabiciklizéssel óránként 600 kalória is elégethető. Sokféle szobakerékpár kapható, hátfájósoknak még háttámlás is.
3
A taposógép egy fitnesz eszköz, ami a lépcsőzést imitálja, azaz leginkább a comb és a fenék izmait dolgoztatja meg. Mint a lépcsők mászása közben, a pulzus a taposógépes edzésen is megnövekszik, az izmok keményen dolgoznak, így a zsírégetés feltételei adottak lesznek.
4
Az elliptikus tréner vagy cross trainer fitnesz eszköz a sétát és a futást imitálja, viszont a talp végig a gépen van, így nincs ütődés az izületeken, ezáltal csökkentve a sérülés kockázatát. Az elliptikus mozgás pontos másolata a futó mozgásnak.
5
A kondigépek az izmok erősítésére, az izomtömeg növelésére szolgálnak. Az ellenállást csigás szerkezetre kapcsolt súlyok, gumiszalagok, rugalmas csövek adják. Vannak egy-egy izomcsoportot edző fitneszgépek, de multifunkciós kondigépek is.
6
A húzódzkodó-tolódzkodó állványt a felsőtest izmainak erősítésére szolgál. Húzódzkodással a bicepszet és a hátizmokat, tolódzkodással a tricepszet és a mellizmokat, lábemeléssel pedig a hasizmokat tudod kiválóan edzeni.
7
A fekvenyomó pad elsősorban a mellizom gyakorlatok végzéséhez szükséges. Ezenkívül használható az ülő vagy fekvő helyzetben végzett gyakorlatokhoz. Vannak olyan fekvenyomó padok, melyeket kiegészítettek lábizmokat erősítő karokkal is.
8
A Bowflex egy otthoni fitnesz gép márka, Amerikában és a világon több millióan használják sikerrel testük minden izmának fejlesztéséhez. A csigás kondigépekkel ellentétben a Bowflex gépekben rugalmas rudakra kell csatolni a fogókat, így a gyakorlatok váltása villámgyorsan történik.
9
Az Endless Pool, azaz Végtelen Medence biztosítja a hagyományos medencék minden előnyét - a saját otthonodban. Nincs utazás, nincs zsúfoltság, nincs klór. Csak egy saját precíziós medence, ahol egy teljes mértékben állítható szerkezet mozgatja a vizet, hogy szembe tudj úszni benne.
10
A Gyrotonic Expansion System segítségével egyidejűleg történik az izmok nyújtása, az izmok erősítése és az ízületek mobilizálása. Ötféle Gyrotonic fitnesz gép van, mindegyik hatékony az egészség megőrzésére érdekében. A módszer neve Gyrokinesis, a kifejlesztője Juliu Horvath.
11
A ROM egy drága fitneszgép, ha a pénzt nézzük, de nagyon olcsó, ha neked az idő számít. Ugyanis a ROM csak napi 4 perc edzést kér tőled. Ezalatt a 4 perc alatt a ROM az izmaid 55%-át megdolgoztatja, átlagosan azok mozgástartományának 80%-ában. A ROM jelentése: Range of Motion, azaz mozgástartomány.
12
A Slender You fitnesz eszközök az első motorizált edzőgépeknek számítanak. 60 perc edzés alatt 6 különböző gépet kell használni, a cél alakformálás, az energia, mobilitás, rugalmasság, terhelhetőség növelése.
13
A futópad egy aerob fitnesz eszköz, amelyen futó vagy sétáló edzés gyakorolható. A futás sebességét a használója állítja be, menet közben is tudja módosítani. A drágább, nagy teljesítményű változatok motorosak, az egyszerűbb, könnyebb és olcsóbb változatok mechanikusan mozognak.
14
A Leg Magic fitnesz eszköz kiválóan edzi a comb belső izmait, a comközelítőket, a láb izmait, a fenék izmait és a has izmait. A Leg Magic fitneszgép használata nagyon egyszerű, a formás fenék és formás lábak hamar elérhetőek.
15
Az Ab King Pro fitnesz eszközt a hasizmok kényelmes edzésére fejlesztették ki. Otthoni edzés végezhető vele, hiszen a szerkezet könnyű, összecsukható és kis helyigényű. Az alátámasztott gerinc védi a csigolyákat, a 200 fokos mozgásszög megedzi a felső, középső és alsó hasizmokat.
16
Az Air Walker vagy Levegőjáró egy összecsukható fitneszgép, amiben lépkedve kiválóan erősíthetőek a láb, a fenék és a csípő izmai. A lépések hossza a gyakorló hajlékonyságától függ, a gép szinte hangtalanul működik, a biztonságos gyakorlást az AirWalker karjai biztosítják.
17
A gravitációs állvány egy egyszerű fitnesz eszköz, melybe becsatolod magad, majd hátradőlsz, s fejjel lefelé fordulsz. Akárcsak a fejenállás közben, a gravitációs nyomás megfordul az ízületeiden, s ez az inverzós terápia lényege. A gerinc bántalmaira a legtöbb embernél hatékony megoldás a függeszkedő állvány használata.
1
Az emberek már az ókorban is erősítették az izmaikat különböző kövek, fahasábok, tárgyak emelgetésével. Az első kézisúlyzók a 17. századból erednek. Vannak fix súlyú és változtatható súlyú kézisúlyzók. Ezzel a szabadsúlyos fitnesz eszközzel minden izomcsoportot meg lehet dolgoztatni.
2
A fitnesz matrac vagy torna matrac ideális a talajon végzett gyakorlatokhoz, úgymint tornázás, jógázás, pilates, felülések, térdelések. Kényelmes, meleg, elkerülöd vele a sérüléseket, kis helyen elfér, tisztítható. Kapható több méretben, feltekerhető, összehajtható formában.
3
A pulzusmérő órák a testedzés közbeni pulzusmérésre, illetve a pulzuszóna tartásához alkalmazhatóak. Az edzés céljától függően használj pulzusmérő órát kondizáshoz, aerobikhoz, aerob edzéshez, futáshoz, kerékpározáshoz.
4
Az AquaJogger egy vízi fitnesz eszköz, melyet leginkább mély vízben használnak vízi fitnesz és terápia céljából. Egy felhajtóerőre alapuló szivacs öv, amely kényelmesen felfüggeszt a vízben vállmagasságban, így a vízi fitnesz gyakorlatok kényelmesen végezhetőek.
5
A Body Bar fitnesz termék eredetileg egy súlyozott, gumi borítású rúd volt, ma már rugalmas változata is kapható. Felhasználóbarát, költségtakarékos és sokoldalú, a Body Bar gyakorlatokat fitnesz klubokban, stúdiókban, fizikoterápia központokban, gyógyfürdőkben, iskolákban és otthonokban űzik világszerte.
6
Az 1998-ban megjelent Bodylastics egy olyan rugalmas gumiköteles fitnesz eszköz, amivel több, mint 140 különböző gyakorlatot tudsz elvégezni. Olyan, mint egy saját otthoni edzőterem!
7
A BOSU betűszó a "Both Sides Utilized", azaz "Mindkét Oldalt Használva" kifejezésből ered. A BOSU fitnesz eszköz egy felfújható gumi félgömb, melyen állva, ülve, fekve, hasalva, térdelve egyensúlyozva kell végezni a speciális gyakorlatokat. A BOSU gyakorlója nemcsak fizikailag vesz részt, hanem mentálisan is koncentrál.
8
A ChiBall mobil fitnesz eszközzel ősi és modern gyakorlatokat lehet végezni, amelyek biztosítják a test és az elme egyensúlyát. A ChiBall egy puha, szivacsos, 15cm átmérőjű, felfújható labda, különböző színekben és beépített aromaterápiás illattal.
9
A Dyna-Band fitnesz eszköz egy rugalmas ellenállású gumiszalag, különböző színekben és erősségekben. A Dyna-Band gyakorlatok ideálisak sérülés után, testmozgást kezdőknek, de haladó sportolóknak is. A rugalmas szalag gyakorlatok biztonságosan és gyorsan edzik a teljes testet, a csípő, a comb, a derék, a kar és hasi izmait.
10
A Freestyler fitnesz eszköz egy ergonomikus műanyag deszka, amelyre hét különböző erősségű gumikötelet tudsz kapcsolni. A rugalmas gumkötelek a bokádhoz is oda vannak kapcsolva, a másik végüket a kezedben fogod. A Freestyler gyakorlatok szimulálják a természetes emberi mozgást és sportmozgást.
11
A hullahopp fitnesz eszköz egy karika, amelyet a derekad, a végtagjaid és a nyakad körül tudsz forgatni. Az alap hullahopp gyakorlat 10 perc alatt elsajátítható, kiválóan formázza a csípődet. Általában műanyagból és fából készítik, a gyerekméret 60 cm átmérőjű, a felnőtt méret 90 centi.
12
Az ugrálókötél a futással szemben nem terheli meg a térdet és erősíti a karokat és a vállakat. Az ugrálókötél gyakorlatok az aerob edzés és a koordináció kombinációi, különösen a bokszolók és birkózók alkalmazzák. Vannak egyéni és csoportos ugrálóköteles versenyek.
13
A Kangoo Jumps fitnesz eszköz egy sportcipő speciális rugózású talppal. A Kangoo gyakorlatok akár 80 százalékkal csökkentik talajra érkezés kárso hatását, így védik a boka, térd, csípő és a gerinc ízületeit. A Kangoo Jumps sport élvezetes, biztonságos és könnyen megtanulható.
14
A kettlebell egy tradícionális orosz gömbsúlyzó, mintha egy ágyúgolyónak fogója lenne. A kettlebell edzésterv teljeskörű edzést biztosít, mert erősíti az izmokat, fejleszti az egyensúlyt, és megdolgoztatja a szív- és érrendszert is.
15
A pliometrikus edzés gyors, dinamikus mozdulatokból áll, amelyek az izom gyorsaságát és az izom-ideg koordinációt fejlesztik. A Plyorobics fitnesz eszköz neve az AerSquare, egy háromrétegű, 105 cm-es műanyag lap, amit a talajra kell helyezni, és a pliometrikus gyakorlatokat azon kell végezni.
16
A PowerLung egy könnyen használható, hordozható fitnesz termék, amelyet a tüdő kapacitásának növelésére és a légzéstechnika javítására használhatsz. Segítségével jobb eredményeket érsz el a sportban, a zenében vagy akár csak gyerekekkel való délutáni játékban.
17
A stabilitási labda, egyensúly labda vagy gimnasztikai labda eredetileg rehabilitációs célra készült, főleg a gerinc sérüléseinek gyógyítására. Az 1990-es években kezdték el használni a fitneszben, hamarosan minden konditerem és személyi edző egyik alap fitnesz eszközévé vált a nagy labda.
18
A ritmus-labda fitnesz eszköz egy squash ütőhöz hasonló ütőből és egy rücskös gumilabdából áll. A ritmus labda gyakorlatai kombinálják a Tai Chi mozdulatait és a tollaslabda elemeit. A ritmusos labdázás gyakorolható egyedül, párban vagy csoportban, szobában vagy a szabadban.
19
A Ripcords rugalmas kötél hatékony teljes test edzést biztosít. A gumikötél gyakorlatok egyszerre edzik a főbb izmokat és a stabilizáló izmokat. A speciális Ripcords edzésterv 40 perc edzést tömörít mindössze 7 percbe.
20
A Vibram FiveFingers egy zseniális fitnesz eszköz. Az emberi láb anatómialag 26 csontból, 33 izomból és több száz érzékelő receptorból, ínból és szalagból áll. A FiveFingers lábtyű használható bármilyen testmozgáshoz és játékhoz, nemcsak a talp és a vádli izmait edzi, hanem javítja az egyensúlyt, a mozgékonyságot és testrészek érzékelését.
21
A Workout 180 fitnesz eszköz tartalmaz egy fém keretet, egy félhasáb alakú műanyag bölcsőt és két gumikötelet. 70 gyakorlatot tudsz vele végezni 7 erősségi szinten. Végezz egyszerre aerob kadió edzést, egyensúly edzést és izmoerősítést, így égetsz a legtöbb zsírt és dolgoztatod meg az összes izmodat.
22
A Powerizer fitnesz eszköz egy speciális rugózással ellátott, lábszárra szerelhető szerkezet, amivel 2 méter magasra lehet pattani a levegőbe és 3 méteres lépésekkel lehet haladni. A Powerizer egy extrém sport gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
23
A Shake Weight egy elemek vagy áram nélkül működő fitnesz eszköz. A vibrációs súlyzó használata közben 240 izomfeszülést lehet elérni 1 perc alatt. Tökéletesen formálja a bicepsz, a tricepsz és a váll izmait - mindössze napi 6 perc edzéssel.
24
Gravitációs csizmával fejjel lefelé tudod edzeni a hasizmokat és a hátizmokat, illetve fordított guggolásokat tudsz végezni. A gerinc tehermentesítésével enyhíti a hátfájást, az oxigéndús vér fejbe áramlásával pedig a fejfájást orvosolja.
25
A Gymstick egy forradalmian új teljes test fitness eszköz, amely erősíti és szálkásítja minden izmodat! Ajánlott minden korosztálynak és fitnesz szinten, a GYMSTICK gyorsan hozza az elvárt eredményeket. A Gymstick gyakorlatok edzik a főbb izomcsoportokat, valamint a kis támogató izmokat, melyeket egyensúlyozáshoz és koordinációhoz használsz.
1
Fitnesz Audio MP3
Számtalan edzőnek vannak az edzést irányító és a rendszeres edzést motiváló MP3-jai. Csak tedd be a fülhallgatót és hallgasd az MP3 edzésterv utasításait: milyen gyakorlat következik, mire figyelj oda a végrehajtásnál, hány ismétlést végezz: ilyen egy komplett MP3 edzésprogram.
2
Fitnesz Video DVD
Az edzés videók szinte egyidősek a fitnesz nyugati térhódításával. Mindenféle edzésprogramról letölthetőek ingyenes edzés videók. Nagyon egyszerű otthoni edzés, ha beraksz egy videót vagy DVD-t, s az edző ott van azonnal szemben veled. Utánozd a mozdulatokat, kombináld a gyakorlatokat.
3
Online edzésprogramok
A fitnesz és az egészség a második legkeresettebb téma az Interneten. Könnyedén találhatsz online komplett edzésterveket kezdőknek, haladóknak, nőknek, férfiaknak. Az online edzésprogramokhoz a gyakorlatok bemutatása is hozzátartozik, legyen az aerobik, kondi edzés, táncos vagy fitnesz eszközzel végzett edzés.
4
Egészség és fitnesz könyvek
A könyvesboltokban az egészség és fitnesz könyvek külön részleget alkotnak. Számtalan szerző van, legyen az ex-sportoló, edző vagy egy testét átalakító magánember. Egy szépen szerkesztett és illusztrált fitnesz könyv, jóga könyv, pilates könyv remek ajándék születésnapra, karácsonyra.
5
Fitnesz poszterek, plakátok
Az edzés videóktól mobilabb megoldás, ha egy edzéstervet vagy gyakorlatsort ragasztasz ki a falra. Csak beállsz elé, s lépésről lépésre elvégzed a fitnesz poszteren bemutatott gyakorlatokat. Kiváló segítség, ha sokféle testgyakorlat, például jógagyakorlat alkotja az edzéstervet.
6
Edzés kártyák
Az edzés kártyák megkönnyítik az edzésedet. Kiválasztod, milyen edzésprogramot akarsz végezni, sorba rakod a gyakorlatokat egyenként bemutató kártyákat, s már indulhat is az edzés. A segítség ott lesz a zsebedben edzés kártyák formájában.
7
Egészség és fitnesz ebook-ok
A hagyományos egészség és fitnesz könyvek mellett szép számmal kaphatóak fitnesz ebook-ok is az Interneten. Az előnyük, hogy mindig ott vannak a számítógépeden, s gyorsan kereshetsz a tartalmukban. Ráadásul egy fitnesz ebook általában olcsóbb is, mint a nyomtatott verziók.
1
A teljeskörű otthoni edzésterv összeállításához szeretnék segítséget adni neked. Otthon edzeni olcsó és időtakarékos. Különböző fitnesz eszközöket használhatsz a változatos otthoni edzésprogram érdekében, úgymint gumikötél, kézisúlyzó, szobabicikli, kondigép, stb.
2
Nem szeretsz konditerembe járni, de meg akarod dolgoztatni az izmaidat otthon? Bemutatom, hogy ha csak egy pár kézisúlyzód van, akkor milyen gyakorlatokat végezz otthoni kondi edzés gyanánt.
3
Edzés szabadban
A legjobb edzések a friss levegőn valósíthatók meg. A szabadban edzeni, a természetben sportolni maximálisan feltölt energiával. Ragadj meg minden alkalmat, végezd a légzőgyakorlatokat, nyújtásokat, súlyzózást az udvaron, a parkban, séta közben.
4
Edzés online, online edzésterv
Hogyan használd az Internetet az online edzésterv készítéséhez? Megmutatom neked a kezdő és haladó edzéstervek, nőknek és férfiaknak szóló edzésprogramok, gyerekeknek és időseknek való edzéstervek legjobb forrásait és weboldalait.
5
Edzés irodában
Az irodában edzés nagyon egyszerű. Sok-sok olyan gyakorlat van, ami feltűnés nélkül, láthatatlanul gyakorolható. Légzőgyakorlatok, nyújtások, energizáló gyakorlatok, önmasszázs: ez az irodai edzés.
6
Edzés sportpályán
A sportpálya kiválóan alkalmas, hogy lemérd az állóképességedet és a futóteljesítményedet. Fuss többet, fuss gyorsabban, fejleszd a gyorsaságodat. A futó edzést kombinálhatod labdajátékokkal, focival, kosárlabdával, kézilabdával a sportpályán.
7
Edzés közlekedési eszközön
Egy ember átlagosan napi egy, évi 300 órát tölt el buszon, vonaton, autóban. Ezalatt a rengeteg idő alatt láthatatlanul végezhetőek nyújtások, légzések, megszüntethetők az izomgörcsök, feloldhatóak a belső feszültségek, javítható az emésztés, gyógyíthatóak az érzékszervek.
8
Úszás edzésterv
Az uszodai edzés nem csak az úszás edzéstervek követése. Egyre népszerűbb a vízi aerobik, a vízi fitnesz vagy az aqua spinning, azaz vízi kerékpár. A víz közegellenállása segít, hogy keményen, mégis biztonságosan meg tudd edzeni az izmaidat. Az uszódában lévő magas páratartalom jó hatással van a tüdőre is.
1
Aktívabban akarsz élni, ezért kezdőknek való edzéstervet keresel? Milyen egészség és fitnesz alaptudás szükséges neked? Milyen gyakorlatokat végezz az egyenletes és biztonságos fejlődés érdekében? Mi az edzéscélod, s azt milyen edzésterv segítségével tudod a legkönnyebben elérni?
2
Edzéstervezés és edzésterv nőknek
A hölgyek edzéscéljai leginkább a kritikus területekre fókuszálnak: formás fenék, csinos lábak, karcsú derék, lapos has. Hogyan érhetők el ezek gyorsan, könnyen és tartósan? Melyek a legjobb női edzéstervek?
3
Edzéstervezés és edzésterv férfiaknak
A férfiak fő edzéscélja az izmok növelése és formálása: széles váll, vastag kar, nagy bicepsz, nagy tricepsz, kockás has, izmos láb. Milyen kondi gyakorlatokat végezz, hogy gyorsan és tartósan elérd a céodat? Melyek a legjobb férfi edzéstervek?
4
Edzéstervezés és edzésterv terhesség után
Felszedtél pár kilót a terhesség alatt? Szeretnéd visszanyerni a régi formádat, szeretnél újra csinos és vonzó lenni? Milyen edzést végezz a terhesség után? Hogyan legyél elég erős fizikailag és szellemileg a gyereknevelés első szakaszában?
5
Edzéstervezés és edzésterv gyerekeknek
Az egészséges gyermekkor a sikeres felnőtté válás titka. Hogyan szerettesd meg a gyerekekkel a mozgást? Hogyan építsd be a gyermek életébe az egészséges életmódot? Melyek a legjobb egyensúly gyakorlatok, ritmus gyakorlatok, hajlékonyság gyakorlatok, izomfejlesztés gyakorlatok?
6
Edzéstervezés és edzésterv időseknek
Az idő múlásával nem kötelező legyengülni. Tanuld meg, hogyan maradj fiatal kívül és belül egyaránt! Milyen gyakorlatokat végezz, melyek a legjobb edzéstervek időseknek? Hogyan legyél fitt és erős 60 felett, 70 felett is?
7
Edzéstervezés és edzésterv sérülés után
Bokaficam, térdfájás, szalagszakadás, egyéb sportsérülés után vagy? Milyen edzéstervek segítik a gyorsabb felépülésedet? Hogyan erősítsd meg az adott testrészedet, hogy legközelebb ne sérülj le?
8
Haladó edzéstervek
Feltételezem, hogy alapos egészség és fitnesz tudásod van. Biztos, hogy mindent tudsz, vagy vannak bennek kérdések és kétségek? Hogyan tudod továbbfejleszteni magad, melyik haladó edzésterv szolgálja ki a legjobban a céljaidat?
9
Edzés az egész családnak
Idilli kép, ha egy család együtt sportol. Az egészséges és fitt példát mutató szülők kiváló kapcsolatban vannak a gyermekeikkel. Mit és hogyan sportoljatok közösen, hogy a család minden tagja élvezze, fejlődjön és ne unatkozzon?
10
Edzés sportolóknak
Aktív sportoló vagy, és szeretnéd kiegészíteni az edzésedet új gyakorlatokkal? Jobb eredményeket akarsz elérni, de tudod, hogy ahhoz más irányban is fejlődnöd kell? Íme hogyan kombináld az aktív és a passzív edzéseket.
11
Edzőpartner, edzőtárs
Hogyan találj edzőpartnert, edzőtársat a városodban? Szeretnél megismerkedni olyan emberekkel, akik szintén szeretnek edzeni, hobbijuk a testmozgás és a sportolás? Eddzetek együtt, spotoljatok együtt, szervezzetek közös szabadidős programokat!
1
Melyek a leggyorsabb és legalaposabb bemelegítő edzés lépései? Hogyan végezz el egy szép, dinamikus és gyors bemelegítést? Miért nagyon fontos a bemelegítés és a levezetés bármilyen edzésprogramról legyen szó?
2
Miért van szükséged a helyes testtartásra? Melyek a helyes testtartás alapszabályai? Melyek a hanyag testtartás következményei? Hogyan alakítsd ki a szép, kihúzott testtartást egyszerűen és tartósan?
3
A rendszeres testedzés legkönnyebb és legegyszerűbb formája a napi torna. A cél, hogy minden nap átmozgasd az összes izmodat, ízületedet, testrészedet. Nagyon hatékony edzést adnak a reggeli torna gyakorlatok és az esti torna gyakorlatok.
4
Miért fontos az izmok edzése? Mikor és mitől kezdenek el nőni az izmok? Mi az izomnövekedés alapja? Melyek az izomfejlesztés, testépítés előnyei és alapszabályai? Mi az izomláz, hogyan kerüld el és hogyan kezeld?
5
Szálkásítás lényege, elmélete
A szálkásítás célja az izmok tonizálása, az izmok formálása. A szálkásító gyakorlatok végzésén kívül azonban fontos, hogy a testzsírszázalék csökkentése is szerepeljen a szálkásító edzésprogramodban. Ugyanis a szálkás izomzat egyik fő kritériuma a megfelelő izomtömeg-zsírtömeg arány.
6
Tömegnövelés lényege, elmélete
A tömegnövelő edzés mindenkinek fontos, aki testépítéssel foglalkozik vagy konditermbe jár. Az izmotömeg növelése egyszerű, ha tisztában vagy az izmok működésével, megfelelő tápanyagokat eszel, és a tömegnövelő gyakorlatokat jól kombinálod.
7
Melyek a zsírégetés és fogyás alapszabályai? Hogyan tudsz megszabadulni a felesleges zsírtól? Hogyan működik a zsírégető edzés, hogyan tüntesd el a zsírpárnákat? Mi a legjobb zsírégető edzésterv nőknek?
8
Aerob edzés, kardio edzés, step edzés lényege, elmélete
Mi az aerobik edzés, honnan ered, kik a legnevesebb prezenterek? Melyek a legújabb, legpörgősebb aerobik zenék? Miben más a step edzés, vajon jobb zsírégető? Milyen egyéb kardió edzések vannak, melyik éget a legtöbb kalóriát?
9
Milyen most az állóképességed? Hogyan növeld biztonságosan és tartósan az állóképességedet? Mekkora intenzitás és pulzusszám szükséges a szív- és érrendszered erősítéséhez? Mennyit és hogyan fuss? Miért fontos a gyaloglás? Hogyan lélegezz futás közben?
10
Milyen különböző gyaloglás edzéstervek vannak? Mi a dinamikus gyaloglás? Mi a légzőgyaloglás? Mi a nordic walking? Mekkora távot és milyen sebességgel gyalogolj? Miért is a gyalogló edzésprogramok az edzéstervezés egyik legfontosabb elemei?
11
Mi a jóga, melyek a legjobb jógagyakorlatok? Honnan ered a jóga és milyen változatok, stílusok vannak napjainkban? Hogyan érhető el az egészség és az egyensúly a jóga gyakorlása által? Hogyan válassz jógatanfolyamot?
12
Relaxáció lényege, elmélete
Melyek a legjobb relaxáló gyakorlatok stressz ellen, depresszió ellen? Milyen mozdulatok töltenek fel energiával, nyugtatják meg a lelkedet és a testedet? Hogyan érhető el a test teljes és aktív pihentetése?
13
Stretching lényege, elmélete
Miért fontos az izmok nyújtása? Honnan ered a stretching? Hogyan kell végezni helyesen és biztonságosan a stretching gyakorlatokat, azaz a nyújtó gyakorlatokat? Hogyan lehetsz hajlékonyabb, rugalmasabb?
14
Rekreáció lényege, elmélete
Te hogyan töltöd a szabadidődet? A rekreáció a munkában, tanulásban kimerült ember pihenését, kikapcsolódást, energiával való feltöltését szolgálja. A rekreáció segíti a megfáradt embert a fizikai és szellemi munkavégző képességének újratermelésében.
15
Terápiás edzés lényege, elmélete
Baleseted, sérülésed, műtéted volt? Beteg voltál hosszabb ideig, az izmaid elsorvadtak, legyengültél? Szeretnél újra erős és egészséges lenni? Kezdj el egy terápiás edzéstervet, használj terápiás fitnesz eszközöket, s újra a régi leszel!
16
Köredzés, circuit training lényege, elmélete
A köredzés vagy circuit training egy intervallum edzés, amely kombinálja az izomerősítő kondi gyakorlatokat és az állóképességet fejlesztő aerob gyakorlatokat. Az izmok és a szív- és érrendszer együtt dolgozik. A köredzés kifejezés azt jelenti, hogy az edzés különböző állomásokon történik: kondigép, súlyzók, fekvőtámasz, felülés, aerobik.
17
Ahány sportág, annyi féle edzésterv! A sportspecifikus edzés lényeg, hogy az adott sportnak megfelelő izmokat edzd, speciális készségeket fejlessz. Listánkon 28 kategóriában 150 sportág szerepel, ABC sorrendben.
1
A 4 perc fitness program az egyik legkönnyebb, mindent átfogó és hatékony test-lélek gyakorlatsor, köszönhetően az áttörő erejű "réteges gyakorlásnak". A Tai Chi, a jóga, a meditáció és az ősi qi gong elemeit, ötvözi a modern orvosi elmélettel, relaxációs módszerekkel és a legfontosabb motivációs technikákkal, melyet korunk sportolói is használnak. Mindezeket egyidejűleg végzed 4 perc alatt, így megtakarítva rengeteg időt.
2
A FitFive könnyen követhető, teljes körű, hatásos napi egészség és fitnesz program, a modern nyugati fitnesz és az ősi keleti módszerek alapjaira épül. A Te saját tökéletes útmutatód a megfelelő táplálkozáshoz, a rendszeres testmozgáshoz és a pozitív gondolkodáshoz.
3
Az Alexander technika alkalmazásával jobban érzed magad, a természet teremtette nyugodt és kényelmes módon. Egy Alexander technika oktatója segít, hogy elhagyd az egész életeden át felépített rossz szokásokat és stresszt, s az Alaexander gyakorlatok megtanítanak a könnyed, szabad mozgásra.
4
A Baduanjin módszer az egyik leggyakoribb formája a kínai Qigong gyakorlásának. Nyolc egyéni mozgást kell összekötni, olyan szépen, mint a brokátselyem, hogy a szervezeted tele legyen energiával. A Baduanjin gyakorlatok javítják az egészséget azaz nem a qigong vallási vagy harci formái.
5
A Bar Módszer egyesíti a zsírégetést az intervallum-edzéssel, az izmok izometrikus formálását, a tánc nyújtó gyakorlatait, és az orvosi fizikai terápiát. A Bar Method egy forradalmian új edzésprogram, mely gyorsan és biztonságosan átalakítja az egész szervezetedet.
6
A calisthenics torna egyszerű gyakorlatok rendszere, általában súly és eszköz nélkül végzett. A calisthenic gyakorlatok növelik a testi erőt és a hajlékonyságot, az egyén saját testét használva ellenállásként. A calisthenics a szertornából ered. Az elsődleges calisthenic gyakorlatok a felülés, a hasprés, a fekvőtámasz, a húzódzkodás, a guggolás, a vádli-emelés és a tolódzkodás. Ausztráliában a Calisthenic versenysport.
7
A Callanetics módszert Callan Pinckney fejlesztette ki az 1980-as években. A callanetic gyakorlatok különválasztják az egyes izmokat, majd apró, de erőteljes mozdulatokkal mélyen megdolgoztatják azokat, minél több izomrost bevonásával. Minden izomcsoportot megdolgoztat és kinyújt, így eredményezi a teljes test egészségét, erejét, rugalmasságát és kitartását.
8
A Cantienica egy anatómiailag megalapozott testtartás és a testmozgás edzésmódszer. Kitalálója Benita Cantieni, ő így írja le: logikai anatómia, anatómiai logika. A csontvázat kell megfelelően beállítani, mert az izmok, szalagok feszültségét a helytelen pozíció okozza. A Cantienica gyakorlatok aktiválják a medence, a hát, a has, a fenék és a combok izmait, rendkívül gyorsan és hatékonyan javítják a testtartást és formálják az izmokat.
9
A ChiRunning edzésterv ötvözi a Tai Chi gyakorlatok belső áramlását a futás energiájával. Ezzel a módszerrel megelőzhető a futás közbeni kifáradás, sérülések, fájdalmak. A ChiRunning program növeli a mentális fókuszálást és fokozza a futás örömét.
10
A Falun Gong módszert Kínában alapították 1992-ben. Öt meditációs gyakorlatlistát tartalmaz, megtanítja az őszinteség, az együttérzés és a türelem alapjait. Tanítása olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a teremtő erő, erkölcsi normák, megbocsátás. A Falun Gong könyveket, előadásokat és a testgyakorlatokat 40 nyelvre fordították már le, s minden ingyen letölthető az Internetről.
11
A Feldenkrais Módszer a testtartás és a testmozgás felfedezésére irányul. A gyakorlatok könnyebbé teszik a testet, mert újra megtanítják az agyat a tudatos és fájdalommentes mozgásra. Csökken a testben az izmok terhelése, az izomgörcsök.
12
A Fusion Pilates edzésterv a pilates és a jóga ötvözete. Segít neked, hogyan tartsd meg az alakodat terhesség alatt és után. A szerző Jennifer Gianni pilates oktató, amikor teherbe esett, rádöbbent, hogy kevés információ áll rendelkezésre, hogyan maradhat formában, a kötelező óvintézkedéseket betartva az egészséges baba érdekében.
13
A jóga egy önismereti, önfejlesztő és világ-megismerési rendszer, összefüggései mindenhol érvényesek. Nem vallás, nem tudomány, nem művészet - de mindezek belől fejlődnek ki. A jóga Indiából ered, évezredekig leírás nélkül terjedt. A jóga a test, az elme, a tudat és a lélek tudománya. Emellett filozófia, etika, terápia, a lelki és testi fejlődés eszköze.
14
A Lotte Berk módszer egy edzésterv nőknek, a híres német táncos, Lotte Berk nevéhez fűződik. Az USA-ba Lydia Bach vitte el és finomította tovább. A Lotte Berk gyakorlatok magukba foglalják az erő, az állóképesség, a szíverősítés, a testszobrászat, a fogyás és a rugalmasság gyakorlatait.
15
A Nia technika egyszerre foglalkozik a test, lélek, az érzelmek és a szellem témájával, a zene, a mozgás és az önkifejezés segítségével. Kilenc mozgásformára épül: harcművészetek (Tai Chi, Tae Kwon Do, Aikido), táncművészetek (Jazz tánc, Modern ténc, Duncan tánc), és öngyógyító módszerek (Jóga, Alexander Technika, Feldenkrais módszer).
16
A Pilates edzésmódszert a 20. század elején Joseph Pilates fejlesztette ki Németországban. Napjainkban 15-20 millió ember gyakorolja szerte a világban. Pilates Contrology-nak nevezte rendszerét, mivel úgy gondolta, hogy az elme irányítja az izmokat. A pilates gyakorlatok a légzésre és a törzs izmainak, a gerincnek a megerősítésére épülnek.
17
A PiYo edzésterv a pilates és a jóga sportos keveréke. Úgy módosították a pilates és jógagyakorlatokat, hogy megfeleljenek a csoportos gyakorlásnak, de mégis kihívást adjanak minden edzettségi szintű gyakorlónak.
18
A Qigong vagy chi kung sokféle hagyományos gyakorlatot tartalmaz, magában foglalja a csí és az energia gyűjtését és keringetését. A Qigong-ot főleg egészségügyi karbantartás céljából gyakorolják.
19
A Synergistics Fitnesz módszert az izmok 26 évnyi tanulmányozása után fejlesztette ki Helena Collins. Nem számít, hány sportot gyakoroltál már, legyen az futás, jóga, tánc vagy bármi más, a testfunkciók ismerete nélkül csak a mozdulatokat tanultad meg. A Synergistics Fitness módszer viszont valóban megtanítja neked, hogyan működik a tested, hogy a legeredményesebben eddz.
20
A Tai Chi Chuan egy kínai eredetű belső harcművészet, leggyakrabban egészségügyi okokból gyakorolták. A képzési formák sokasága létezik, hagyományos és modern formában. A nyugatiak számára legismertebb a csoportban végzett lassított mozzgássor, melyet parkokban gyakorolnak minden reggel, különösen Kínában.
21
A Waitankung egy ősi kínai gyakorlat, egyfajta kung-fu a taoizmus és a hagyományos kínai orvoslás alapjain. Igazából nem harcművészet, inkább egy békés gyakorlatsor az egészség megőrzéséhez. Az alapelv az, hogy szabadulj meg a zavaroktól és aktiváld a belső csí energiádat. Így pihennek az izmok, javul a vérkeringés, felfrissül az elme. 12 waitankung gyakorlat van és 8 kiegészítő testtartás.
1
A BODYCOMBAT egy felerősítő kardió edzés, ahol teljesen felszabadulsz. Harcművészet gyakorlatok széles skálája ihlette, úgymint karate, ökölvívás, taekwondo, Tai Chi és Muay Thai. Zenei vezetésével az oktató megtanít ütni, rúgni és a katát gyakorolni.
2
A Boxercise edzésprogram az Egyesült Királyságból indult 1992-ben. A Boxercise gyakorlatok a régi ökölvívás képzési elveit alakította át egy szórakoztató formába, kiválóan alkalmas a stressz csökkentésére minden korosztálynak és edzettségi szinthez.
3
Az Atletikus Kardio Kickbox edzéstervet 1994 óta oktatják nyugaton egyetemeken, fitnesz klubokban és céges konditermekben. A Cardio Kickbox Sport edzés ötvözi az atlétikai és kick-box gyakorlatokat. Vérpezsdítő edzés, rúgások, ütések, könyök és térd kombinációk a harcművészetekből és a bokszból, hatékony atlétikai képzéssel.
4
A Cardio Karaticise a kung-fu egy lágy fitnesz formája. A lágy stílusnak puha és egyenletes gyakorlatai vannak, az áramló mozgások főleg a nagyobb izomcsoportok dolgoznak. Egy fantasztikus edzés a tipikus aerobik káros hatásai nélkül.
5
Egy harcos fitness program a Kickbox alapjaira építve, és a kevert harcművészeti képzési módszerekkel kiegészítve. Kick-Box fitnesz gyakorlatok speciális technikák alkalmazásával, felszereléssel vagy anélkül. Felső kategóriájú kalóriaégető edzés, átlagosan 1000 kalória óránként.
6
A Fitbox edzés egy nagyon népszerű új fitnesz program. Csoportos edzések, szórakoztató és energiafokozó gyakorlatok speciális bokszbábukon. A gyakorlói mindent megkapnak egyszerre: zene, motiváció, kondizás, szórakozás és mentális feltöltődés. A Fitbox gyakorlatok és kombinációk száma végtelen, senki sem unatkozik.
7
A Forza edzésprogram megtanítja a szamuráj kard használatát, de közben fitnesz gyakorlatokat is végeztet veled, egy intenzív kardió edzéssel. Megerősödnek az izmaid, szálkásodsz, miközben a karddal bánva az elméd is lenyugszik. Több mint 600 kalóriát égethetsz el egy óra alatt.
8
A Nitro Kick egy élvonalbeli edzés, Don Niam harcművész 30 éves kung-fu gyakorlás után készítette el. A Nitro Kick különböző Chi Gong gyakorlatokat használ az összes hasizom, a test középső szakaszának edzésére. Az eredmény jobb testtartás, belső szervek edzése és karcsú derék. A Nitro Kick átfogó edzésterv megmutatja, hogyan gyakorold a harcművészetet szórakoztató és egyszerű módon.
9
A Powerstrike Kickboxing célja, hogy áthidalja a szakadékot a harcművészetek és a fitness aerobik között. Az edzés ütések és rúgások kombinációja, kiváló szív-és érrendszer erősítő, s emellett küzdősport gyakorlatok végzése koncentrálva. A Powerstrike edzés intenzitása a felső szívritmus zónában van 90 százalékon.
10
A Billy Blanks féle Tae Bo nagyenergiájú edzés, segít a fogyásban, az izomépítésben, a szálkásításben, és a szív-és érrendszer erősítésében is. A Tae Bo kiemelten népszerű az egész világon.
11
A Turbo Kick a csoportos torna és a küzdősportok ötvözete. A kifejlesztett gyakorlatok, kombinációk és technikák a Muay Thai Boxra épülnek. Az edzéseken sajátos bemelegítés van, időközönként intenzív rohamok, könnyen követhető kombinációk, a Kick-Box különleges állóképesség edzése, és a levezető Tai-Chi.
1
Balletone
A Balletone arról szól, ahogyan mozgunk és érzünk. A Balletone erősítő és nyújtó gyakorlatok között nincsenek szünetek, egyik kapcsolódik a másikba. Ez egy energizáló hatású, minden izmot megdolgoztató edzésterv, a klasszikus balett és a modern fitnesz gyakorlatokra épül.
2
Hastánc
A hastánc egy arab stílusú tánc, a Közel-Keleten alakult ki. Néha orientális táncnak is nevezik. Angolul 1899-ben belly dance-nek nevezték el.
3
Bodyjam
A BodyJam egy kardió edzés, ahol szabadon élvezheted a tánc felemelő érzését. A legújabb tánclépések és a legmenőbb zenék szórakoztatnak, miközben szakad rólad a verejték. 55 perc egy edzés, kapd el egy barátodat, és élvezzétek a zenés edzést.
4
Capoeira
A Capoeira a tánc és a harcművészet akrobatikus kombinációja. Magas intenzitású edzés, amiben van rúgás, ütés, ugrás, sőt még kézenállva egyensúlyozás is. Eredetileg az afrikai rabszolgák alkották meg, mikor a Capoeira Brazíliába költözött a gyarmati időszakban. A közelmúltban bemutatkozott hollywoodi filmekben is, mint a "Ocean's Twelve" és a "Meet the Fockers."
5
Cardio Strippersize
A Cardio Strippersize legyőzi a gátlásokat, a móka, szexi mozgások és a kardió edzés egyesítésével. Az állóképesség, a rugalmasság és az izomerősség is fejlődik, miközben kialakul a saját edzés rutinod. Az egész tiszta szórakozás!
6
Dance Aerobic
A Dance Aerobic izgalmas, egészséges, biztonságos és motiváló módja, hogy formában maradj. Minden edzés tartalmaz bemelegítést, kardió táncot, felsőtestet erősítő gyakorlatokat, talajon végzett gyakorlatok kifejezetten a női testnek (has, lábak, comb, fenék), és a végén egy pihentető szakaszt.
7
Drums Alive
Drums Alive a legegyedibb extravagáns fitness program az utóbbi években. A lényege a mozgás és a ritmus, ezt kombinálja mókával, így hozza meg a valós eredményeket. A koreográfiák célja a zsírégetés, a fizikai és szellemi fittség javítása, és persze a szórakozásA Drums Alive tele van erős és motiváló zenével és dobolással, amitől a lábad beindul, a tested felpörög.
8
Fit Tease
A Fit Tease a sztriptíz fitnesz változata. Megtanítja a nőket, hogyan mozgassák a testüket csábító módon, mint az egzotikus táncosok. Szexi, gátlástalan és nagyon szórakoztató edzés.
9
Hip Hop Hustle
A diszkókorszakban népszerű, latinos tánc, a hustle továbbfejlesztése a Hip Hop Hustle! Ez a zenés edzésprogram remek szórakozás, szupergyors forró lépésekkel. Könnyen követhető és könnyen tanítható zenés-táncos kardió testedzés.
10
Forró kardió tánc
Egy új formája a tánc edzésnek, amely kombinálja a hip-hop, a hastánc, a Pilates, a Kick-Box és a jóga dinamikus gyakorlatait. Ez a tánc edzésprogram könnyen megtanulható, és főleg a csípő és a derék megerősítésére koncentrál.
11
Jazzercise
A Jazzercise edzés egy 60 perces kardió program, erősítő és nyújtó gyakorlatok a teljes test edzéséhez. A mozdulatok a hip-hop, jóga, Pilates, jazz-tánc, kick-box gyakorlatokból származnak. 500 kalóriát égetsz el egy 60 perces Jazzercise edzéssel.
12
Kukuwa Tánc Edzésprogram
Kukuwa Nuamah egy nemzetközileg elismert afrikai tánctanárnő, a Kukuwa Tánc Edzésprogram kitalálója. A Kukuwát számos mesterkurzuson, edzőtermekben, fitness klubokban, luxushajókon táncolják szerte a világon. A Kukuwa edzés afrikai kulturális táncokra épül.
13
Latin Cardio
A Latin Kardióval újra megszereted az edzést, a tánc és a latin zene csodálatos ritmusai által. A zene megfertőz, a tánc edzés okozta energia függőséget okoz, még azt is elfelejted, hogy valójában egy kemény edzésen vagy.
14
Latin Funk Dance
A Funk Latin Dance egy különleges, nagy energiájú tánc fitness program 1992 óta. Egyedülálló kombinációja 7 különböző stílusnak: Latin Salsa, merengue, Cumbia, Cha Cha Cha, Mambo, Reggaeton és Rumba. De vannak gyakorlatok a hip-hop, az afro funk és a jazz táncokból is.
15
Sortánc
A sortánc egy vidám módja az edzésnek, igen hatékony módja, hogy formában maradj. Sok stílusa van, magában foglalja a különböző országok zenéit és táncait. A résztvevők egy sorba állnak, s ugyanazokat a gyakorlatokat hajtják végre.
16
Masala Bhangra
A Masala Bhangra tánc edzésprogram az energetikus indiai népi tánc, a Bhangra hagyományos tánclépéseire épül, s a modern bollywoodi filmek pörgős táncait mintázza. Ez az egyedülálló tánc edzés vegyíti a szív- és érrendszer edzését a szórakozással. Ajánlott minden életkorban és minden fitnesz szinten.
17
Muve
A MUVE egy tánc edzés mindenki számára, aki meg akarja tartani a formáját a saját nappalijában. A MUVE gyakorlatok erősítik az izmokat és javítják a rugalmasságot a tested minden részén. Ha fogyni akarsz vagy ha az állóképességed növelnéd, a MUVE edzés kell neked.
18
Rúdtánc
A rúdtánc edzés, sport és előadóművészet egyben. Erőt és hajlákonyságot igénylő tánc tornaelemekkel fűszerezve. A táncos egy függőleges rúdon táncol, mint a férfiklubokban, vagy nem erotikus környezetben a cirkuszban és a színpadon.
19
Salsa edzésprogram
Tanuld meg a salsa táncot, közben égess minél több kalóriát a ltin zene egzotikus ritmusaira mozogva.
20
SALSArobics
A SALSArobics egy eredeti aerob edzésprogram a fűszeres latin zene és táncmozgás alapján. A tánc gyakorlatok a Salsa, a Cumbia, a Mambo és a Merengue stílusokból származnak. A SALSArobics egy latin táncparti, mely az egész testedet megedzi.
21
Tangolates
A Tangolates egy innovatív test és lélek kardió edzésprogram. Másik neve Tamara Di Tella módszer vagy Tango Pilates. Egyesíti a Pilates gyakorlatokat, a tangó zene aerob elemeivel. Eredetileg orvosi célra készült, de mára már sok híresség is gyakorolja, Sting, Bryan Adams, Julio Bocca.
22
Zumba
A Zumba tánc edzésprogram hipnotikus latin ritmusokra és könnyen követhető gyakorlatokra épül, melyből egy dinamikus fitnesz program áll össze. A cél egyszerű: akarjuk, hogy eddz, hogy szeress edzeni, a Zumba a csali. A Zumba fanatikusok egy óra zsírégetést és testfrissítést élnek át.
1
Fejfájás, nyaki görcsök, szemfájás
Gyakran fáj a fejed, a nyakad? Migréned van, feszült, ideges vagy? Kimerít az irodai munka, begyullad a szemed a számítógép monitrojától? Van megoldás, itt fogom veled megosztani!
2
Hasi bántalmak
Emésztési zavaraid vannak, gyakran szenvedsz szorulástól? Sokszor görcsöl a hasad, állandó feszültséget érzel? Érzed, hogy valami nincs rendben a belszerveiddel? Tudtad, hogy a belső szervek izmait is lehet edzeni.
3
Elnehezült lábak, visszér
Sűrűn érzed mázsásnak a lábaidat? Hidegek a végtagjaid, rossz a keringésed? Fájó visszereid vannak? Be szokott dagadni a lábfejed és a kézfejed? Vannak gyakorlatok, amelyek karbantartják a lábaidat és a karjaidat.
4
Sportsérülések
Bokaficam, húzódás, rándulás kínoz? Becsípődött egy ideg a derekaban? Nem akarsz műtétet? Az ember minden izma felerősíthető és bemelegíthető, s az erős, edzett izmok segítenek, hogy ne sérülj le soha sportolás közben.
1
Mi a kalória? Mekkora az emberek kalóriaszükséglete? Hány kalóriát égetnek el a különböző sporttevékenységek? Hány kalóriát éget a futás vagy a súlyzózás? Mi az anyagcsere, mi az oka a lassú anyagcserének?
2
Miért fontos az izmok edzése? Mikor és mitől kezdenek el nőni az izmok? Mi az izomnövekedés alapja? Melyek az izomfejlesztés, testépítés előnyei és alapszabályai? Mi az izomláz, hogyan kerüld el és hogyan kezeld?
3
Mik a szénhidrátok? Hogyan lesz energia belőlük? Melyek az egyszerű szénhidrátok? Miért fontos rostokat enni? Melyek a szénhidrát tartalmú ételek? A gyümölcsök és zöldség összetett szénhidrátokat tartalmaznak.
4
Mik a fehérjék? Hogyan lesz energia belőlük? Melyek az állati eredetű fehérjék és a növényi eredetű fehérjék? Mik az aminosavak?
5
Mik a zsírok? Hogyan lesz energia belőlük? Melyek a telített zsírok és a telítetlen zsírok? Melyek zsírban oldódó vitaminok? Mi a koleszterin?
6
Mik a vitaminok? Melyek a vízben oldódó és a zsírban oldódó vitaminok? Mik az ásványi anyagok? Hogyan raktározza a szervezetünk az ásványi anyagokat?
7
Milyen folyadékból mennyit fogyassz? Mikor és mennyi vizet kell inni? Miért olyan fontos a vízivás? Mi ad energiát és mi veszi azt el? Mit okoz az üdítő, alkohol, kávé, gyömölcslé, kóla a szervezetben?
1
Edzés Edzésterv Hírlevél - Sikeres feliratkozás!
EDZÉS, EDZÉSTERV, MINDENKINEK - Edzések, Edzéstervek, Programok, Módszerek, Gyakorlatok, Tippek, Trükkök, Újdonságok - minden információ egy helyen!
2
Edzés Edzésterv Hírlevél - Feliratkozás aktiválva!
EDZÉS, EDZÉSTERV, MINDENKINEK - Edzések, Edzéstervek, Programok, Módszerek, Gyakorlatok, Tippek, Trükkök, Újdonságok - minden információ egy helyen!
1
Kerékpáros Példamutató Országjárás - Szállodai Ajánlásom