Jóga, jógagyakorlatok lényege, elmélete

Mi a jóga, melyek a legjobb jógagyakorlatok? Honnan ered a jóga és milyen változatok, stílusok vannak napjainkban? Hogyan érhető el az egészség és az egyensúly a jóga gyakorlása által? Hogyan válassz jógatanfolyamot?
jóga, jógagyakorlat, jógagyakorlatok, jógastílusok, egészség, egyensúly, jóga gyakorlása, jógatanfolyam
Mi a jóga?
Az egészség és egyensúly útjainak legtökéletesebb rendszere a jóga. A jóga a test, az elme, a tudat és a lélek tudománya. Emellett filozófia, etika, terápia, a lelki és testi fejlődés eszköze. Valódi értelmét maga a gyakorlása segít tudatosítani. A jóga egy önismereti, önfejlesztő és világ-megismerési rendszer, összefüggései mindenhol érvényesek. Nem vallás, nem tudomány, nem művészet - de mindezek belől fejlődnek ki.

A jóga Indiából ered, évezredekig leírás nélkül terjedt. A természetben élő bölcsek fejlesztették ki, akik mély meditációban megtalálták a létezés értelmét, és felszabadultak a fájdalom és az élvezet örök váltakozása alól. Olyan módszert kerestek, amivel segítséget nyújtathatnak mindenkinek külső tárgyi eszközök nélkül.

A jóga nem vallás, nem vallási szekta. A jógában nem számít, milyen valláshoz tartozunk, s az sem, ha nem tartozunk egyikhez sem, mert a jóga önmagában hordozza a vallások pozitív elveit: a szeretet, a megbocsátást, a megértést, a segítőkészséget és az erőszak-ellenességet. A jóga egyetemes spirituális út, amelyben az ember a saját tapasztalataira, nem pedig mások előírásaira és parancsaira épít.


További aloldalak
1
Melyek a leggyorsabb és legalaposabb bemelegítő edzés lépései? Hogyan végezz el egy szép, dinamikus és gyors bemelegítést? Miért nagyon fontos a bemelegítés és a levezetés bármilyen edzésprogramról legyen szó?
2
Miért van szükséged a helyes testtartásra? Melyek a helyes testtartás alapszabályai? Melyek a hanyag testtartás következményei? Hogyan alakítsd ki a szép, kihúzott testtartást egyszerűen és tartósan?
3
A rendszeres testedzés legkönnyebb és legegyszerűbb formája a napi torna. A cél, hogy minden nap átmozgasd az összes izmodat, ízületedet, testrészedet. Nagyon hatékony edzést adnak a reggeli torna gyakorlatok és az esti torna gyakorlatok.
4
Miért fontos az izmok edzése? Mikor és mitől kezdenek el nőni az izmok? Mi az izomnövekedés alapja? Melyek az izomfejlesztés, testépítés előnyei és alapszabályai? Mi az izomláz, hogyan kerüld el és hogyan kezeld?
5
Melyek a zsírégetés és fogyás alapszabályai? Hogyan tudsz megszabadulni a felesleges zsírtól? Hogyan működik a zsírégető edzés, hogyan tüntesd el a zsírpárnákat? Mi a legjobb zsírégető edzésterv nőknek?
6
Milyen most az állóképességed? Hogyan növeld biztonságosan és tartósan az állóképességedet? Mekkora intenzitás és pulzusszám szükséges a szív- és érrendszered erősítéséhez? Mennyit és hogyan fuss? Miért fontos a gyaloglás? Hogyan lélegezz futás közben?
7
Milyen különböző gyaloglás edzéstervek vannak? Mi a dinamikus gyaloglás? Mi a légzőgyaloglás? Mi a nordic walking? Mekkora távot és milyen sebességgel gyalogolj? Miért is a gyalogló edzésprogramok az edzéstervezés egyik legfontosabb elemei?
8
Mi a jóga, melyek a legjobb jógagyakorlatok? Honnan ered a jóga és milyen változatok, stílusok vannak napjainkban? Hogyan érhető el az egészség és az egyensúly a jóga gyakorlása által? Hogyan válassz jógatanfolyamot?